Noshörningen

Vad är mer naturligt än en noshörning?

Det är en helt vanlig dag, i en helt vanlig stad. Två vanliga vänner träffas på ett vanligt café. Men så hörs ett bröl, och plötsligt stormar en noshörning förbi. Det tillhör ju det ovanliga. Fast tänk om gatorna fylldes av noshörningar? Om hårdhudingarna blev allt fler och människorna allt färre? Då skulle väl det naturligaste valet vara att bli noshörning?

Eugene Ionesco skrev Noshörningen några år efter andra världskriget. Pjäsen skildrar på ett humoristiskt och träffsäkert sätt hur lätt vi människor ger efter för flockmentaliteten. Det som är absurt ena dagen, kan förvandlas till norm nästa dag.

I samband med framförandet av ”Noshörningen” erbjuder vi även en workshops, där vi arbetar kreativt och interaktivt med pjäsens mest framträdande ämnen. Hur kommer det sig att människor så gärna följer med strömmen? Vad innebär civilkurage? Varför fastnar vi så ofta i argumentationer istället för att diskutera det verkliga problemet?

Vi hoppas att ni vill resonera kring några av vår tids viktigaste frågor med oss. I slutändan är det trots allt vi som bestämmer vad som är normaliserat vårt samhälle. Och vad som är mest naturligt i en vanlig stad – människor eller noshörningar.

Regi: Jennie Rydén

fardig-affisch

Affisch och infoblad
Om föreställningen i Härrydaposten

The New York Times skriver om Noshörningen! Vill du också se just hur aktuell denna föreställning är? Hör av dig till oss!

rhinoA Time for Refusal